10 неща, заради които denkstatt е повече от работно място

denkstatt e “консултантска компания, която помага на бизнеса да управлява въздействието си върху природния и социалния капитал и успява? В България?“ Често ме гледат учудено, когато разказвам за работата си. Вече 12 години denkstatt не само съществува в България, но и продължава да се развива – както по отношение на екипа, така и с мащаба на проектите и въздействието, което те имат върху бизнес средата.

 

Ще споделя 10 неща, за да кажа какво е за мен denkstatt и защо ми харесва да работя тук:

 

  1. Живеем по „денкщатски“ – прекарваме по 8 часа на работа, а често и повече. Това прави близо 2000 часа само за една година! Различното в denkstatt е, че тези часове са споделени с приятели, готови да чуват и изслушват, с които празнуваме и скърбим, споделяме и се свързваме като личности, заедно живеем живота си.
  2. Учим се всеки ден не само чрез обучения и програми за развитие, а чрез ежедневна комуникация и екипна работа, като споделяме знания и информация, подкрепяме се и окуражаваме, активно търсим и откриваме. А резултатът – често надминаваме себе си и се справяме с на пръв поглед невъзможни ситуации.
  3. Забавляваме се заедно – освен традиционните team events, всеки от нас има и ползва свободата да организира забавление за колегите си – споделената вкусна закуска в градината с лимони в Сицилия под топлите лъчи на слънцето, бягането в Южния парк и тренировките в офиса; катеренето по огромните камъни в каньона в Майорка, танцуването до ранни зори в ритъма на Армин или просто споделено пътуване до Будапеща за годишната среща на групата. Всичко това ни сближава, носи смисъл и радост.
  4. Растем и се развиваме чрез поемане на отговорност, активно ангажиране в основни дейности на компанията и вземане на ключови решения, споделяне и работа в екип. Това не е лесно, но го правим с усмивка, дори и когато означава да си тръгнем в 3:00 от офиса или да станем в 4:00, за да хванем самолета за поредното пътуване.
  5. Подхождаме индивидуално – благосъстоянието на всеки е различно и уникално за него. Гъвкавостта в denkstatt е основен инструмент за справяне с това не малко предизвикателство, независимо дали индивидуалните нужди се отнасят до гъвкаво работно време, акцентиране върху силните страни на всеки или пък просто с осигуряване на лично пространство и време за важните неща в живота.
  6. Всеки участва в развитието на компанията – споделяме помежду си бизнес информация за представянето на компанията и определяме заедно бъдещите стъпки за развитие. Дискусиите са изпълнени с емоции, страст, инат, вълнение, но завършват с танци и игри на един сплотен екип.
  7. Иновацията ни е в кръвта – не ни е страх да опитаме нещо ново, да сбъркаме, да се променяме и да променяме средата около нас. С подходяща подкрепа и вяра, хъс и амбиция за успех, иновативните проекти не само са факт, но и отворят врати към нови възможности.
  8. Възнаградени сме справедливо – не само финансово, но всеки получава доверие, уважение и възможност за развитие. A тези, които по една или друга причина решават да си тръгнат, получават не само реални препоръки, съобразени с работата, но и подкрепа за бъдещото си развитие. Разделяме печалбата си накрая – каквото сме направили заедно, това получаваме заедно.
  9. Вярваме в това, което правим и решенията на всеки в компанията са оспорими, независимо от позицията му спрямо ценностите и мисията на denkstatt.
  10. Гледаме през розови очила – в denkstatt се радваме на доверие и  спокойствие, преследваме мечтите си, отнасяме се с привързаност и грижа. И ние знаем, че често си слагаме розовите очила и живеем в малък оазис. Но точно това ни помага да продължим напред уверени, че това, за което ни има, е смислено и постижимо, че наистина движим промяната към устойчиво общество.

 

Този микс от усещания и поведения създава по-скоро втори дом, където всеки от нас има своето място и намира смисъл, в това което прави. Тази притегателна сила привлича не само точните хора в denkstatt, но и понякога кара тръгналите да се връщат отново.

Споделете в социалните мрежи:

Коментари

коментара