ESG Пренавиване…

Всяка индустрия има неудобна истина. Колкото по-регулиран става нашият бизнес на ESG-консултанти, толкова повече търсим този път с клиентите си за прилагане на регулациите, който не компрометира успеха им. Нека ви припомним, че винаги сме казвали, че устойчивостта може да се мери само с един краен критерий – способността на една компания да оцелява дългосрочно на пазара, като непрекъснато създава стойност за потребителите, така че те да я избират пред конкурентите.

Пренавиването на регулациите води до това да няма значение всъщност знанието, опитът и целите на лидерите, което е меко казано неприятно за гледане и води до ситуации като тази в статията. Вижте какво пише авторът: оказва се, че ESG представянето им не само не създава стойност, ами създава условия да се отклонява финансиране към компании, които просто се представят по-слабо по основните показатели. И също, че най-високо оценяваните ESG фондове всъщност показват по-слаби резултати от най-слабите „обикновени“ инвестиционни фондове.

Не мислете, че си стреляме в капачката, като споделяме подобни статии. Ние просто не сме като другите ESG консултанти, повечето от които „родени“ в последните две години. Ние разбираме и подкрепяме смисъла на бизнеса, вярваме в неговата способност сам да избира най-доброто и ползваме знанията си за екологично, социално и добро управление, за да му помогнем да набележи най-добре целите си в този заплетен свят на все по-неприспособими регулации.

Вижте повече в статията:

https://hbr.org/2022/03/an-inconvenient-truth-about-esg-investing

Споделете в социалните мрежи:

Коментари

коментара